Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

η πρώην υπ. Οικονομικών της Αργεντινής, Λάουρα Μοντέρο, για το μέλλον της Ελλάδας, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και τη στάση που έχει τηρήσει η Ευρώπη. Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τη χρεοκοπία της Αργεντίνης, λέει έξω από τα δόντια, σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία ότι "Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει το πρόβλημα. Αυτού του είδους τα μέτρα θα σας σκοτώσουν. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις, ότι ο κόσμος υποφέρει, δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια".

http://www.star.gr/politics/110069/

Η πολιτικός από την Αργεντινή, λέει ακόμη ότι "για την Ελλάδα το ευρώ είναι υψηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 167% του ΑΕΠ χρέος. Οι Έλληνες να υποφέρουν από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συντάξεις, τη φτώχεια και την ίδια στιγμή να αυξάνεται η φορολογία".

Η ίδια προτείνει ότι "για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και να κοιτάξει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Πρέπει να αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Είσαστε μία χώρα που έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές".

Η Λάουρα Μοντέρο λέει ακόμη ότι "Ελλάδα και Αργεντινή είμαστε σε δρόμους παράλληλους. Έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά ως λαοί, τον ίδιο ψυχισμό. Όταν συνέβη η κρίση το 2001 έως το 2010 υπήρξε μεγάλη αναταραχή. Το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στο 54%".

Και καταλήγει: "Όταν συνέβη αυτό στην Αργεντινή, θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματά μας. Δεν τα λύσαμε όλα, αλλά σήμερα είμαστε σαφώς καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: