Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε «χρεοκοπημένοι» !!!(...με την βοήθεια της κυβέρνησης μας)....!!!

«….Ελλάδα: Τα μεγέθη της χώρας μας, σε σχέση με το 2008, έχουν επιδεινωθεί, αφού το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό), αυξήθηκε από περίπου 254% του ΑΕΠ, στο 333% – γεγονός όμως που οφείλεται στην πτώση του ΑΕΠ, λόγω κυρίως της υφεσιακής πολιτικής, στην οποία την καταδίκασε σκόπιμα το ΔΝΤ.

Εν τούτοις, η Ελλάδα συνεχίζει να ευρίσκεται σε εξαιρετική συγκριτικά θέση, αφού έχει το ίδιο περίπου συνολικό χρέος (333%) με τη Γερμανία (321%), παρά τη μείωση του ΑΕΠ της – ενώ διαθέτει, σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, μεγάλη δημόσια περιουσία. Για παράδειγμα, τόσο οι Η.Π.Α., όσο και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα – επίσης η Γερμανία, σε μεγάλο βαθμό.

Επομένως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση, ακόμη και από τη Γερμανία – ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες της οι οποίες, με 22% του ΑΕΠ, είναι πολύ λιγότερο χρεωμένες, από όλα τα άλλα κράτη. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν επίσης ελάχιστα συγκριτικά, ενώ τα νοικοκυριά μας δεν ξεπερνούν το μέσον όρο. Τέλος, οι πιθανοί κίνδυνοι των υγιών τραπεζών και επιχειρήσεων δεν οφείλονται στις ίδιες, αλλά στην ενδεχόμενη χρεοκοπία του δημοσίου - η οποία δεν έχει «τιμολογηθεί» ακόμη για καμία από τις άλλες χώρες.

Κατά την άποψη μας λοιπόν, όλα αυτά θα έπρεπε να μας προβληματίσουν σε μεγάλο βαθμό, όσον αφορά τις πραγματικές «προθέσεις» των μπράβων των τοκογλύφων - οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε χρεοκοπημένοι (δυστυχώς με τη μάλλον αθέλητη βοήθεια της κυβέρνησης μας), έτσι ώστε να μας αναγκάσουν να εκποιήσουμε τα πάντα χωρίς λόγο, σε τουλάχιστον εξευτελιστικές τιμές....»
  
Αποσπασματική aναδημοσίευση από : http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2461.aspx

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ :
1. ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ "δυστυχώς με τη μάλλον αθέλητη βοήθεια της κυβέρνησης μας"
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ "δυστυχώς με τη μάλλον ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙ  βοήθεια της κυβέρνησης μας".....
2. Οσο για την εθνική κυριαρχία, την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας :  ΔΕΝ χρειαζόμεθα ως ΕΛΛΗΝΕΣ να την "ανακτήσομε", εφ'ω ΟΥΔΕΠΟΤΕ την απωλέσαμε (ως DNA ΕΛΛΗΝΙΚΟ)....!!
(και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να "ερευνήσει" τί σημαίνει ο όρος " DNA του ΕΛΛΗΝΑ "....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: