Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η αντίδραση της κοινωνίας παρασύρει τους Δήμους σε αντιδράσεις κατά του τέλους της ΔΕΗ!

http://www.forologoumenos.gr/permalink/12230.html


Η αντίδραση της κοινωνίας παρασύρει τους Δήμους σε αντιδράσεις κατά του τέλους της ΔΕΗ!

 
Γιάννης Σιάτρας
Η εμμονή του Υπουργού των Οικονομικών όχι μόνο στη διατήρηση του άδικου και -κατά την άποψή μας- αντισυνταγματικού φόρου που επέβαλε με το μανδύα του “τέλους ακινήτων” και κυρίως, η εμμονή στην εφαρμογή των απαράδεκτων κυρώσεων για όσους αρνούνται (είτε για λόγους συνείδησης, είτε για λόγους αδυναμίας) να τον καταβάλουν, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της ετυμηγορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τα φαινόμενα αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά λάθητης απελθούσας Κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ της κοινωνίας και των κυβερνητικών μέτρων.

Η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σ’ αυτόν τον εξαιρετικά πολύπλοκο και τον πρωτοφανή άδικο νόμο, αυξάνεται καθημερινά. Τη σκυτάλη έχουν πάρει πλέον οι Δήμοι, που κάτω από την πίεση των πολιτών, προχωρούν στην υιοθέτηση της αντίδρασης και στη δημιουργία διαδικασιών που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους.

Βέβαια, όπως έχουμε αναλύσει σε σειρά άρθρων, καθώς τα νομικά μέτρα δεν υπήρξαν πρόσφορα (με την έννοια ότι αποδείχθηκαν πολύπλοκα και πολυδάπανα για το μέσο πολίτη), οι δυνατότητες αντίδρασης που απομένουν στον πολίτη, δεν είναι πολλές. Και αυτές, παραμένουν κυρίως σε ένα επίπεδο συμβολισμού, παρά νόμιμης ουσίας.
Από τις σελίδες του site του Συλλόγου μας, αλλά και μέσα από την επικοινωνία μας με χιλιάδες πολίτες, προσπαθήσαμε να δώσουμε σημασία και αξία σε αυτές τις αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αυτές πλέον, μεταλαμπαδεύονται προς τους Δήμους. Οι οποίοι έχουν και περισσότερα μέσα, αλλά και ισχυρότερο πολιτικό λόγο και συνεπώς τη δυνατότητα να ασκήσουν πίεση προς τον (ακόμη ανυποχώρητο) κ. Βενιζέλο.

Είναι εντυπωσιακό το πώς καθημερινά προστίθενται νέοι Δήμοι στο πλευρό των πολιτών, στον αγώνα κατά της άδικης φορολόγησης (δείτε σχετικό άρθρο). Όμως, ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, η κίνηση των Δήμων, προκαλείται από την ισχυρή πίεση των πολιτών. Πολιτών που -οι περισσότεροι για πρώτη φορά- συνασπίζονται, συζητούν και αποφασίζουν να ασκήσουν πίεση στους δημοτικούς τους άρχοντες.

Εκ μέρους του Τοπικού Παραρτήματος (ΑΧΑΙΩΝ) του Παγκρητιου Συλλόγου Ελληνοχριστιανικών Ιδεών και εκ μέρους των αγωνιζόμενων Αιγιαλέων Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων κο Γιάννη Σιάτρα, για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή του στον κοινό αγώνα μας για μία ευνομούμενη και δικαιότερη κοινωνία των πολιτων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: