Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Συναλλαγές χωρίς μετρητά: Oμως, ο Αληθινός, Ελεύθερος ‘Ελληνας δεν ανέχεται εκβιασμούς και εξαναγκασμούς.....

http://www.staparaskinia.gr/2012/01/blog-post_4666.html


Σχόλιο: με αφορμή την ανακοίνωση που ακολουθεί από την τράπεζα Πειραιώς και αντίστοιχες από τις άλλες τράπεζες, θα επιθυμούσαμε να σας επισημάνουμε ότι βιώνουμε την αρχή της αχρήματης εποχής με όλες τις συνέπειές της. ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Από την 1η Ιανουαρίου 2012, όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων πραγματοποιούνται υποχρεωτικά χωρίς τη χρήση μετρητών για συναλλαγές άνω των €1.500 (με ΦΠΑ). Η Τράπεζα Πειραιώς σας διευκολύνει για άλλη μια φορά, προσφέροντάς σας εναλλακτικές λύσεις πληρωμών και τακτοποίησης των υποχρεώσεών σας άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια, χωρίς την έγνοια της μεταφοράς μεγάλων χρηματικών ποσών σε μετρητά.


Συγκεκριμένα, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι υποχρεώσεις ιδιωτών προς επιχειρήσεις ή επιχειρήσεων και επαγγελματιών διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω:
  • Μεταφορών πίστωσης (σε λογαριασμό τρίτου στην Τράπεζα Πειραιώς ή σε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό)
    Πραγματοποιήστε γρήγορα, απλά και με ασφάλεια τις πληρωμές σας με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, ανεξάρτητα από το εάν τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς (εσωτερική μεταφορά) ή σε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό (έμβασμα). Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές σας μέσω καταστήματος ή ηλεκτρονικά, μέσω winbank, winbank mobile, winbank Phone Banking, καθώς επίσης και μέσω αρχείου μαζικών πληρωμών (e-PPS/e-PPS Hellas).
  • Τραπεζικών επιταγών & καρνέ επιταγών
    Τακτοποιείστε τις υποχρεώσεις σας με έκδοση τραπεζικών επιταγών από το ταμείο ή με ιδιωτικές επιταγές, μέσα από γρήγορες διαδικασίες απόκτησης καρνέ επιταγών.
  • Χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών
  • Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της Τράπεζας Πειραιώς, εκτελώντας τις συναλλαγές σας (είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις), με άνεση και ασφάλεια όλο το 24ωρο και αξιοποιώντας παράλληλα τα προνόμια που σας προσφέρονται από τη χρήση τους.
https://www.winbank.gr/EL/News/Pages/No-cash.aspx

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:


Η δυνατότητα να πληρώνουμε με μετρητά για ποσά άνω των 1.500 ευρώ καταργήθηκε στις αρχές του 2012 (οι εφορίες ήδη δεν δέχονται μετρητά άνω των 500 ευρώ). Παράλληλα μας επιβάλλεται πλέον η χρήση του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος δεν χρησιμοποιεί έναν από τους τρεις τρόπους που αναφέρονται παραπάνω δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει την συναλλαγή που επιθυμεί. Μέσα στο 2011 το μέγιστο ποσό διακίνησης με μετρητά ήταν 3.000 ευρώ. Σε λίγο θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί κι άλλο αυτό το ποσόν. Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή (μας λένε όλους κλέφτες) θα διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε δέσμιοι των τραπεζών, χωρίς να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μετρητά στις συναλλαγές μας. Ο σκοπός είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος έλεγχος της διακίνησης χρήματος με απώτερο στόχο τον έλεγχο της προσωπικής μας ζωής. Γιατί όταν τα πάντα κινούνται με το χρήμα, όποιος ελέγχει το χρήμα έχει στον έλεγχό του κι όλη τη διακίνηση των συναλλαγών, δηλαδή τις εταιρικές αλλά και προσωπικές συναλλαγές των πολιτών.
Με τη χρήση της φοροκάρτας - ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων και με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα επιτευχθεί η απόλυτη καταγραφή και ο απόλυτος έλεγχός μας. Μπορεί το διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο να είναι μια τεράστια βάση αποθήκευσης δεδομένων αλλά ο οικονομικός έλεγχος ουσιαστικά θα μας καταστήσει ανήμπορους να αντιδράσουμε.
Η οικονομική κρίση εξαθλιώνει τον λαό μας και με την ταυτόχρονη μέριμνα για την καθημερινή επιβίωση έχουμε φτάσει σε σημείο να αδιαφορούμε για οποιοδήποτε άλλο θέμα στο οποίο απαιτείται άμεση αντίδραση. Δεν είναι τυχαίος ο συγχρονισμένος και πολλαπλός βομβαρδισμός σε όλα τα μέτωπα. Όταν ο άνθρωπος χάσει την οικονομική του ανεξαρτησία πέφτει, σαν ώριμο φρούτο, δούλος στην προπαγάνδα του συστήματος.
Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι έχουμε χάσει μάχες και αγωνιστικό χρόνο τις προηγούμενες χρονιές, αλλά ο Αληθινός, Ελεύθερος ‘Ελληνας δεν ανέχεται εκβιασμούς και εξαναγκασμούς.
Το 2012 θα είναι η χρονιά της αρχής του τέλους όλων αυτών των ανθελλήνων που άρπαξαν και διέλυσαν την πατρίδα μας, ας βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που μας επέβαλαν.....eleftheroiellines

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ βλ. 
ΦΕΚ 256-Τεύχος Β-16.0202011

Δεν υπάρχουν σχόλια: