Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - ΟΧΙ ΑΠΟ τον αριθμό BAR CODE...(πχ 520...) ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ " made in Greece " ή ΤΗΝ Ελληνική σημαία πάνω απο την σύνθεση του προϊόντος !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ........... ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : http://www.zougla.gr/blog/article/485334

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :



" Ανοιξτε τα ματια σας και συμμετεχετε....

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 14:23
Διαδώστε το και εφαρμόστε το!...
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ
TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
AMSTEL,HEINEKEN,PAULANER,ERDINGER,BUCKLER

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.
Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.
Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.
Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.
Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη
από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!.
Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.
Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους.
Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί,
Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken www.Heineken.com ,
Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙ : "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER", ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!
1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle , Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά : ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !!!!!)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken , Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft , ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!) .
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α . Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο , αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ .
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας , αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπο ς, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μονο ελληνικα
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασι ά, που είναι και απίθανα !!!! .
10. Αντί για ΣΟΚOΛΑΤΕΣ Nestle , αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική) . Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικες επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ . Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους :
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών :

1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά , Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊ όντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον !!!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας !!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ(μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων

στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων .
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές !!!


Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, , αλλα και

από τον αριθμό
στο BAR CODE...



TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:

ΑΠΟ 520
π.χ. 5 || 20 1287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E.
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής "



ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 


ΠΡΟΪΟΝΤΑ :



" Με όλο το θάρρος, σας στέλνω ένα άρθρο που συνέταξα μετά από έρευνα που διενήργησα σχετικά με το mail και τα posts που κυκλοφορούν σχετικά με τον τρόπο που ξεχωρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και το τι σημαίνει το barcode του 520.
Αν θέλετε, θα ήταν τιμή μου να το δω ανηρτημένο στην σελίδα σας, μιας και ξέρω πως σας διαβάζει αρκετός και σκεπτόμενος κόσμος, οπότε θα καταλάβουν τι γράφω και γιατί τα γράφω. Νομίζω πως θα κάνουμε καλό σε πολλούς Έλληνες παραγωγούς, οπότε σας παρακαλώ κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας…
Αναγνώστης
Προσοχή, το BAR CODE 520 δε σημαίνει αναγκαστικά ελληνικό προϊόν!
Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα και όλοι θέλουμε να στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα, αλλά με σκέψη προσοχή και χωρίς να αδικούμε η να μειώνουμε κανένα.
Τελευταία, κυκλοφορούν mails και δημοσιεύονται αναρτήσεις σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να ξεχωρίζουμε ποιο προϊόν είναι ελληνικό. Κάποια από αυτά, αναφέρουν πως όταν βλέπουμε bar code που να ξεκινάει με 520, σημαίνει πως αγοράζουμε κάτι ελληνικό. Μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμος σαν τρόπος, αλλά επειδή είμαι και λίγο -ας το πούμε- «περίεργος», έκανα την έρευνά μου και συνειδητοποίησα πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι!
Με μία όχι και τόσο δύσκολο να εξακριβωθεί έρευνα, ανακάλυψα πως τα τρία πρώτα νούμερα του bar code, υποδηλώνουν σε ποια χώρα παράχθηκε το bar code (από που πήρε άδεια). Αυτό σημαίνει πως δεν έχει σχέση με την προέλευση του προϊόντος. Έτσι, μπορεί να συμβαίνουν 3 καταστροφικά -για τον παραγωγό ή τη χώρα μας- πράγματα:
Πρώτον, ένα προϊόν μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου αμερικάνικο, που όμως συσκευάζεται στην Ελλάδα, γιατί έτσι συμφέρει καλύτερα την αμερικάνικη εταιρεία, παίρνοντας κωδικό 520.
Δεύτερον, ένας παραγωγός ζήτησε από Ιάπωνα που μελετά τις συσκευασίες και τα υλικά να του κατασκευάσει την συσκευασία του. Έκτοτε, έχει πάρει τις προδιαγραφές και παράγει ΚΑΙ τη συσκευασία στην Ελλάδα. Επειδή όμως η πρώτη εκδόθηκε στην Ιαπωνία δουλεύει με το Ιαπωνικό bar code 451. Εμείς όμως με την λάθος πληροφόρηση που έχουμε δεν τον αγοράζουμε σαν «ξένο».
Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, την οποία είναι επίσης δύσκολο να εξηγήσουμε ειδικά στους πιο ηλικιωμένους: Προϊόντα που αγοράζουμε συσκευασμένα στο super markets και χρεώνονται με βάση το βάρος. 100% ελληνικά, σε ελληνική συσκευασία, από ελληνικό εργοστάσιο, με σφραγίδα κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται να χτυπηθεί στο ταμείο άλλος κωδικός για ένα κοτόπουλο πχ που ζυγίζει 1,681 κιλά και άλλος για αυτό που ζυγίζει 1,682. Αυτό, δε δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να εκδώσει κωδικούς με 520, αλλά να εκδώσει το super market εσωτερικό κωδικό που αρχίζει από 2 (και δουλεύει μόνο μέσα στο super market, και διαφέρει από super market και super market). Άλλος ένας Έλληνας Παραγωγός που ζημιώνεται τσάμπα!
Αυτό με τον κωδικό 2 φαίνεται και από τη λίστα του GS1http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_GS1_country_codes
Ο GS1 είναι διεθνής φορέας που εκχωρεί τους συγκεκριμένους κωδικούς. Μάλιστα πρόσφατα, επειδή φτάνουμε σε κορεσμό του 520, αντιστοίχησε ΚΑΙ το 521 στην Ελλάδα, κάτι που επίσης θα πρέπει να αναφερθεί καθώς προκαλεί σύγχυση. Το να λέμε για το 520 είναι επικίνδυνο και πραγματικά αδικούμε ένα ποσοστό Ελλήνων παραγωγών. Επίσης άθελα μας πιστεύω προμοταρουμε ένα ποσοστό Ξένων προϊόντων που γλιστράνε σαν Ελληνικά.
Τελικά, μόνο το made in Greece ή η Ελληνική σημαία πάνω απο την σύνθεση του προϊόντος στην συσκευασία ειναι η πραγματική εγγύηση για την Ελληνικότητα του περιεχομένου."


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μία παρατήρηση σχετικά με τα προϊόντα που συσκευάζονται από τα σούπερ μάρκετ και, απ'όσο μπορώ να σκεφτώ, αφορούν αποκλειστικά τρόφιμα. Βάσει νόμου πρέπει να αναγράφεται στο ταμπελάκι που αναφέρει ποιο είναι το προϊόν που πωλείται, και η χώρα προέλευσής του. Άρα εκεί δεν τίθεται θέμα του να ασχολείται κανείς με κωδικούς και να μπερδεύεται. Απλά κοιτάζει το ταμπελάκι του προϊόντος και διαβάζει χώρα προέλευσης.