Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΡΗ ΖΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΘΗΜΕΝΗ.....

http://www.notianews.gr/epikaira/7645-ellada-korh-zhleuth-kai-pothimeni.html 


Ellas-ole Ελλάδα. Χώρα που σε μέγεθος και πληθυσμό υπολειπόταν και εξακολουθεί να υπολείπεται των άλλων.
Ελλάδα. Χώρα που σε γενναιότητα, ψυχική δύναμη και πολιτισμική ανάπτυξη ξεχώρισε πολύ νωρίς και επισκίασε τις άλλες.  
Από την αρχαιότητα Έλληνες στρατηγοί έμειναν γνωστοί στην ιστορία για την ευρηματικότητά τους, για την στρατηγική που εφάρμοζαν και η οποία τους επέτρεπε να συντρίψουν πολυάριθμους και πιο καλά εξοπλισμένους εχθρικούς στρατούς.
Από την αρχαιότητα καλλιέργησαν το νου και την ψυχή δημιούργησαν λαμπρά οικοδομήματα, διεύρυναν το πνεύμα τους. 
Όλες αυτές οι αρετές δεν έμειναν κρυφές. Χώρα με τεράστια γεωπολιτική θέση, αποτέλεσε το μήλον της έριδος πολλάκις.
Όλοι όσοι την «πόθησαν» πάντως, δεν παρέλειψαν να παραδεχτούν ανοιχτά το ανυπότακτο πνεύμα, την ελεύθερη ψυχή αυτής της χώρας και των ανθρώπων της.
Ελλάδα του 2012. Η χώρα που έχει μπει στο δοκιμαστικό σωλήνα, η χώρα που έχει μπει στο στόχο, η χώρα που την παίζουν σε ρώσικη ρουλέτα, η χώρα που μάλλον φθονήθηκε όσο καμία και έφτασε η ώρα να χτυπηθεί στο αδύναμο σημείο της.
Απόγονοι όλων αυτών των σπουδαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, που έμειναν στην ιστορία όχι πάντα με το καλύτερο όνομα, έρχονται να καπηλευτούν την ελληνική γη, περιουσία, αξιοπρέπεια.
Απογοητευτικό ειλικρινά, αν αναλογιστούμε πως οι πρόγονοί τους, αναγνώριζαν αν μη τι άλλο το ελληνικό κλέος, τη δύναμη της ελληνικής ψυχής.
Δείτε της παρακάτω δηλώσεις πρωταγωνιστών, αξίζει!
Ντε Γκωλ, Charles de Gault 1890-1970 Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
«Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών της Ελλάδος.» (Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)
Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973, Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας 1974
«Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης… Ποτέ μια ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν» (Από μήνυμά του πού απεύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού Χίτλερ.)
Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953  Αρχηγός της Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953
«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον Ελληνικών Λαών, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)
Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός
«Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)
Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού
«Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς.» (Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)
Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945
 «Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)
Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945
«Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οι Ελληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον….» (Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ.)
Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977. Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρετανίας 1955-1957
 «Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή της επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία τού πολέμου και ενικήσαμε.» (Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)
Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός της Μεγάλης  Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
«Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων της νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπειαν.» …….. «Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)
«Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)
Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969 . Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας εξαναγκάσαμε αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θα ήταν ή θέση της Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα.»
Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945
 «Εις την Ελλάδα παρασχεθεί την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» ……. «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν.
Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: «10 Απριλίου 1941, μετά τήν Συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες καί Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως!
Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού. Ένας Γερμανός αξιωματικός της αεροπορίας εδήλωσε στόν διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγων Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στον οποίον τά στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. «Οι στρατιώται σας» είπε, «αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν είς τήν Γαλλία καί τήν Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.»


ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ, (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: