Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΗΣ........

http://exerevnitis.wordpress.com/2012/05/20/περι-ευρωπησ/



Υπάρχουν κάποιοι ισχυροί μεν , ολίγοι δε (κυριολεκτικά και μεταφορικά ) , κύκλοι στον πλανήτη μας που έχουν την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα ενιαίο παγκοσμιοποιημένο υπερκράτος....
, υπό την δική τους απόλυτη εξουσία ... φυσικά, με πρώτη μορφή του πειράματος τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης . ‘Οποιος, άλλωστε ,ελέγχει την Ευρώπη μπορεί εύκολα να ελέγξει μεγάλο μέρος του πλανήτη .

Ο έλεγχος των ευρωπαϊκών λαών όμως κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση φαίνεται . Μπορεί οι φωτοσβέστες αυτοί να επένδυσαν πολλά στην αποβλάκωση του κόσμου με τα ΜΜΕ , στις φαρμακευτικές επεμβάσεις με τα καθε λογής σκευάσματα και ¨ηρεμιστικά” που έχουν βυθίσει σε κατάθλιψη το 1/3 του πληθυσμού της ηπείρου,στην διάδοση πληθώρας μεταμφιεσμένων προπαγανδιστικών ιδεών που ουσιαστικά υπηρετούν τις θέσεις τους και στην εισαγωγή αλλότριων, μουσουλμανικών κυρίως, πληθυσμών από Ασία και Αφρική ,αλλά ακόμα κι έτσι βρίσκονται μακρυά από τον στόχο τους . Που δεν είναι άλλος από την παγκοσμιοποίηση κάτω από τον έλεγχό τους , εξ ‘ου και η σημειολογία του βραβείου του “Καρλομάγνου” που παραπέμπει στην βίαιη δημιουργία ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας και όχι στην Αθήνα του Περικλή .

Υπάρχουν φυσικά και οι χρήσιμοι ηλίθιοι που ισχυρίζονται ότι δεν πειράζει η παγκοσμιοποίηση αρκεί να είναι …δημοκρατική . Δεν ξέρω που είδαν “δημοκρατικά ” υπερκράτη τα εν λόγω φερέφωνα . Ενα κράτος τέτοιας εκτάσεως και ανομοιομορφίας πληθυσμιακής ,δεν μπορεί ποτέ να κυβερνηθεί δημοκρατικά χωρίς τον κίνδυνο να διαλύσει την άλλη μέρα .Τα υπερκράτη ,όπως βλέπουμε στην ιστορία χωρίς εξαίρεση ,διοικούνται πάντοτε με κάποια μορφή δικτατορίας η οποία στις μέρες μας παίρνει την πιο επικίνδυνη,συγκεκαλυμμένη μορφή της λόγω των τεχνολογικών μέσων που υπάρχουν και της δυνατότητας φαρμακευτικής ή και βιοχημικής , κοινωνικομηχανικής επέμβασης στους ανθρώπους σε συνδυασμό με την εκτεταμένη απάτη και διάδοση της προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ .

Δεν πρέπει ,παρ’ όλα αυτά ,να ξεχνάμε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι η πανσπερπία των μεταναστών που πλημμύρισαν τον Νέο Κόσμο και κατέληξαν στην δημιουργία των ΗΠΑ . Πρόκειται για λαούς αυτόχθονες στην πλειοψηφία τους ,με μακρά ιστορία ,με ιδιαίτερη γλώσσα με ιστορικό ανηλεών πολέμων μεταξύ τους αλλά και αιματηρές εισβολές σε άλλες ηπείρους . Οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αυτοί που πολεμούσαν από τότε που κατάλαβαν τον εαυτό τους ,με σχετικά πρόσφατα παραδείγματα τον 30ετή πόλεμο,τον 100 ετή ,τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο. Παράλληλα ,επέδραμαν σε άλλες ηπείρους με σκοπό την δημιουργία αποικιών και συγκέντρωση πλούτου . Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία χάσματος Βορρά -Νότου ,με τον πλούσιο Βορρά να οφείλει τον πλούτο του σε φθηνες ή και δωρεάν πρώτες ύλες και εργατικό δυναμικό (δουλεμποριο ) με αντίστοιχη φυσικά αποδυνάμωση και αφαίμαξη των κατακτημένων περιοχών. Παράλληλα όμως στην Ευρώπη ,λόγω κυρίως της ελληνικής πνευματικής συνεισφοράς τόσο παλαιότερα όσο και μετά την κατάρρευση του Βυζαντίου ,σημειώθηκε η πλέον αποφασιστική αναγέννηση των επιστημών ,των γραμμάτων και των τεχνών που έλαβε ποτέ χώρα στην νεώτερη ιστορία.

Αυτή η κατάσταση έχει όμως μεταβληθεί άρδην . Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές περιορίστηκαν, η αποικιοκρατία έκλεισε τον κύκλο της, τα δε πάλαι ποτέ ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη υποκαταστάθηκαν από πολυεθνικές ,τερατώδεις ,υπερκρατικές εταιρείες που ανήκουν με την σειρά τους σε ολιγομελείς διεθνείς ομάδες συγκεριμένων και πολύ ειδικών συμφερόντων . Οι ανάγκες όμως διαβίωσης και ανάπτυξης παραμένουν ,πράγμα που οδηγεί στο φαινόμενο “αποικιοποίησης” μέσα πλέον στην περιφέρεια των υπερκρατών τύπου ,για παράδειγμα, Κίνας και ΗΠΑ . Πράγματι , βλέπουμε σε αυτά τα υπερκράτη περιοχές πλούσιες και περιοχές φτωχές έως φτωχότατες . Μέσα στα ίδια τα κράτη περιθωριοποιούνται και αποικιοποιούνται ορισμένες περιοχές ,βοηθούσης και της διαφορετικής εθνοτικής σύνθεσης ,με σκοπό την παροχή οικονομικού “αίματος” στο σύνολο και στους ισχυρούς μέσα σ’αυτό. Αυτό το φαινόμενο,που μπορεί επίσης να το δει κανείς σε μικρότερη έκταση σε οποιαδήποτε σύγχρονη μεγαλούπολη , υπάρχει σε όλα τα ομοσπονδιακά κράτη και είναι απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσης και της ανάπτυξής τους .

Κατά συνέπεια , αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει η σχεδιαζόμενη ευρωπαϊκή Καρλομάγνειος αυτοκρατορία των καρτέλ και των Τραπεζών και να μπορεί ν’ανταγωνιστεί άλλες υπερδυνάμεις είναι η οικονομική υποδούλωση , δηλαδή η αποικιοποίηση και αφαίμαξη του ευρωπαϊκού νότου υπό την ηγεσία του γερμανόστροφου βορρά με σκοπό την αρπαγή του πλούτου και την φτηνή παραγωγή με εξαθλιωμένο παραγωγικό δυναμικό . Δεν νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσει κανείς γιατί το αντίθετο (η αποικιοποίηση του βορρά) δεν είναι δυνατόν να γίνει ,ούτε έγινε ποτέ . Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να αποικιοποιήσει κανείς στον Βορρά. Ο πλούτος ,η ζεστή θάλασσα και τα υποψήφια θύματα είναι όλα νότια. Γι’ αυτό ο Α’, ο Β’ και ο παρών τρίτος -οικονομικός αυτή τη φορά -πόλεμος ξεκίναγαν πάντα από βορρά προς νότο και ποτέ αντίστροφα.(πλην ορισμένων ιστορικών περιόδων της ρωμαϊκής εποχής,που με την σειρά της κατέρρευσε από τις εισβολές των Ούννων και λοιπών Γότθων ) .

Η άλλη αναγκαία συνθήκη είναι η ανελέητη οικονομική επίθεση σε μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών πληθυσμών ,κυρίως βέβαια των νότιων PIΙGS, ώστε να περιέλθουν σε κατάσταση έσχατης φτώχειας και να αποδεχθούν ,εκεί που σφάζονταν μέχρι χθες μεταξύ τους,την ισοπεδωτική ενοποίησή τους υπό την “Καρλομάγνεια” μπότα. Αυτά ,περιέργως, φαντάζουν ίσως εύκολα στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών αλλά μόνο εύκολα δεν είναι . Προδίδουν βαθύτατη άγνοια της ιδιοσυγκρασίας των ευρωπαϊκών λαών ,της ιστορίας τους και του επιπέδου επίγνωσης που έχουν αυτοί επιτύχει παρά την προπαγάνδα που υφίστανται ,λόγω ,αν μη τι άλλο,ισχυρής κυτταρικής μνήμης . Επίγνωση που τους επιτρέπει να διακρίνουν ότι τα σχέδια των ευρωλάγνων των Βρυξελλών δεν έχουν να κάνουν με την ευημερία και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης ,αλλά με την εκ νέου και με άλλη μέθοδο εφαρμογή των σχεδίων και του σκοπού που υπηρέτησαν οι δύο τελευταίοι μεγάλοι πόλεμοι . Δεν υπάρχουν “χρέη” , κακοδιαχείριση ,λάθη και λοιπές ιστορίες για χαζούς ψηφοφόρους . Υπάρχει η επίθεση που αποσκοπεί στην υποδούλωση μέσω της φτώχειας και της εξαθλίωσης .Ενα σχέδιο Β ,ας πούμε ,που κοστίζει και φθηνότερα. Είναι αρκετά ύπουλο ,βασίζεται στην διείσδυση τύπου 5ης φάλλαγας , δεν χρειάζεται όπλα και καύσιμα και μηδενίζει τις απώλειες . Στην πιο απλοϊκή εκδοχή του ,έχουν έρθει με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες ν’αρπάξουν γη και κεφάλαια. Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν ξεπεράσει το ανέκαθεν υπάρχον πρόβλημα του ρωσικού “χειμώνα” στο οποίο πάντοτε κόλαγαν άσχημα.

Είναι ,τέλος,σαφές ότι το κουστούμι που ετοιμάζονται να μας φορέσουν δεν είναι άλλο από τον θανατηφόρο χιτώνα του Κένταυρου Νέσσου . Οι εποχές έχουν όμως αλλάξει και δεν είναι η μοίρα του σύγχρονου Ηρακλή να πεθάνει μέσα σε φρικτούς πόνους . Είναι σαφές ότι τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει ν’αντιδράσουμε και να σπάσουμε , οριστικά αυτή τη φορά ,το τελευταίο επικίνδυνο απόστημα του Μεσαίωνα. Σε μας τους ‘Ελληνες πέφτει πάλι το βάρος της διαμόρφωσης ουσιαστικής πρότασης για την ευημερία και το δικαίωμα στην ζωή ,την εξέλιξη και την ελευθερία των ευρωπαϊκών λαών που θα είναι στην συνέχεια πνευματικός οδηγός για όλη την ανθρωπότητα . Προϋπόθεση αυτού είναι η απαλλαγή της χώρας από το καρκίνωμα που παριστάνει την κυβερνώσα πολιτική και όχι μόνο ,ελίτ . Μια ανθρωπότητα που χρειάζεται μια άλλη πρόταση για την επιβίωση,την ευημερία και την εξέλιξη που δεν μπορεί φυσικά να βασίζεται σε μπακαλίστικα τοκογλυφικά κατάστιχα. Ειδικά εμείς είμαστε εκείνοι που δεν μπορούν να λείψουν από το κάλεσμα αυτό. Μια ματιά σε δημοσιεύματα ξένων ιστοσελίδων δείχνει ότι μας περιμένουν . Και φυσικά θα είμαστε εκεί ,όπως πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: