Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

http://eadikigoroi.wordpress.com/2012/10/24/ανακοινωση-διαμαρτυρια-του-δ-σ-γιαννι/


Posted on 

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Γιαννιτσά, 24/10/2012
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων των Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων: α) περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και β) περί υπαγωγής των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ, επικυρώνοντας την σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο για χάρη της ενότητας του πραγματικώς νοούμενου Ελληνικού μαχόμενου δικηγορικού σώματος, παρότι:
- Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Αθηνών προαποφάσισε σχισματικά και αιρετικά, μόνο του, την κήρυξη της παραπάνω αποχής.
- Τα λοιπά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αγνοήθηκαν και παραγκωνίσθηκαν από το Δ.Σ. της Αθήνας, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ απροόπτου και προ ειλημμένης απόφασης περί αποχής.
- Η Συντονιστική Επιτροπή αναγκάσθηκε να λάβει και αυτή απόφαση (και καλά έκανε) περί αποχής κατόπιν εορτής και δια τηλεφωνικής συνεδριάσεως
- Το δικηγορικό σώμα σύρεται και πάλι ως ουραγός πίσω από τις εξελίξεις που το αφορούν, αναλωνόμενο σε άνευ ουσίας ημερήσιες αποχές την ημέρα ψήφισης των νομοθετημάτων και σε βερμπαλιστικούς αφορισμούς και ξορκισμούς των εις βάρος μας τεκταινομένων.
- Οι καταιγιστικές εις βάρος των μαχόμενων δικηγόρων της χώρας δυσάρεστες εξελίξεις, είναι όχι απλά προ των πυλών, αλλά έχουν εισβάλλει στα γραφεία μας και στους συλλόγους μας, απειλώντας μας με εξανδραποδισμό, με το συνδικαλιστικό μας σώμα να παρακολουθεί απαθές και αναποτελεσματικό τις τραγικές εξελίξεις.
Η συνέχιση της απαθούς παρακολούθησης και ενατένισης εκ του μακρόθεν του κυκεώνα που επελαύνει κατά του δικηγορικού σώματος και η αφελής εξακολούθηση της παροχής πίστης στις ψευδείς και ανά ώρα μεταβαλλόμενες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων και των επικυρίαρχων της χώρας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή των δικηγόρων της χώρας, στην διάλυση των δικηγορικών συλλόγων και στην κατάργηση του κράτους δικαίου που υποτίθεται ότι έπρεπε να υπηρετούμε. Επίσης η συνεχιζόμενη απομάκρυνσή μας και τήρηση αποστάσεων από την δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί να μας κρατά αποκομμένους από τον κοινωνικό ιστό της χώρας και από κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες έπρεπε φύσει και θέσει να πρωτοστατούμε.
Θλιβόμαστε που θα αποτελέσουμε μάρτυρες του τέλους εποχής, που έχει ήδη προδιαγραφεί ερήμην μας. -
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΞΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: