Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

.Αποχωρούν από το κόμμα των αποστράτων, καταγγέλλοντας "δόλια σχέδια"...

http://axaioipagritiou.blogspot.com/2011/12/blog-post_2232.html


  • Πριν αρχίσει την πορεία του, το κόμμα αποστράτων ταλανίζεται επικίνδυνα από δηλώσεις αποχωρούντων στελεχών του
Εξώδικο επιστολή αποστέλλουν στο νεοσύστατο κόμμα των αποστράτων (καμία σχέση με τους απόστρατους πού διαμαρτυρήθηκαν για τα «καμώματα» Μπεγλίτη) με τον τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ιδρυτικά του μέλη, ζητώντας την διαγραφή τους…

Οι λόγοι πού παρουσιάζουν είναι οι εξης:

Εισήλθατε εις τον πολιτικόν στίβον, προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις και καλέσατε τον λαόν σε συμπαράταξη, προκειμένου ενωμένος λαός και στρατός να επαναλάβουμε την Επανάσταση Ήθους, όπως εκείνη την εις τω Γουδί το 1909 πραγματοποιηθείσα.

Οι υπογράφοντες το παρόν εξώδικο απαιτούμε την άμεση διαγραφή μας από τα ιδρυτικά ή απλά μέλη που ενυπογράφως ενετάχθημεν εις τον συσταθέντα πολιτικόν φορέα υπό τον τίτλον “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” δια τους κάτωθι λόγους:

Από την αρχή των επαφών μας συνεφωνήθει ότι ουδεμία σχέση ή συνεργασία θα έχωμεν με οιονδήποτε πολιτικόν φορέαν ή άτομο μεμονωμένον, προερχόμενο απο το διευθαρμένο πολιτικό σύστημα του παρελθόντος.

Η συνεργασία μας θα μορφοποιείτο δια της συμμετοχής των πολιτών, εκ του λαού προερχομένων, δια την λήψη κοινών αποφάσεων.

Δια την ιστορική περίοδο του 1967-1974 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ θα ήταν η έστω και απλή αναφορά μας εντός του κόμματος, διότι η εποχή εκείνη διχάζει τους Έλληνες εις φιλικά και εχθρικά τοποθετημένους. Πάντως η ηλικία των στρατιωτικών ηγητόρων του κόμματος αποκλείει την οποιαδήποτε άποψη για την περίοδο αυτήν κατά την οποίαν ήσασταν παίδες.
Αποκρύψατε το ΔΟΛΙΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΣΑΣ.

Εισπράξατε από εμάς και τους άλλους ονειροπόλους και ευκολόπιστους, γνήσιους Έλληνες πατριώτες, γνωριμίες, φιλίες, συμπαρατάξεις και κάθε καλή προσπάθεια προς επίτευξη του σκοπού, που θεωρήθηκε από εμάς ΙΕΡΟΣ. Λάβατε τις υπόγραφές μας δια την ίδρυση του κόμματος, χωρίς να μας γνωστοποιήσετε το καταστατικό και μάλλον ούτε καν το είχατε συντάξει πλήρως. Έτσι, εν λευκώ.

Έφτασε η ώρα της πανηγυρικής ανάγγελίας ενάρξεως της κομματικής δράσεως. Την 21ην Νεομβρίου, ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων, εις το ξενοδοχείον “ΟΣΚΑΡ” στον σταθμό Λαρίσσης, και ώρα 6.30 συνεκεντρώθη μεγάλος αριθμός ενθέρμων οπαδών του κόμματος. Ενθουσιώδεις και έμπλεοι ελπίδος, δηλώσαμε με την παρουσίαν μας αμετάκλιτη απόφαση δια δράσην.

Παγώσαμε όταν από μικροφώνου ακούσαμε ότι μας “τιμούσε” με την παρουσία του ο πρώην υπουργός της παιδείας που καθιέρωσε το μονοτονικό.

Ο θόρυβος που προεκλήθει και η δυσανασχέτιση, λόγω της αναγγελίας του ονόματος του Ελευθέριου Βερυβάκη, του επανειλημμένως υπουργοποιηθέντος στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν σας προϊδέασε για το τι θα επακολουθούσε.

Είχατε το θράσος να του δώσετε το μικρόφωνο. Ο Θεός σας τύφλωσε και το κάνατε.
Ακολούθησε η γενική κατακραυγή – αποδοκοιμασία και η αποχώρηση ομαδική μεγάλου αριθμού παρεβρισκομένων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον χαρακτήραν του πρώην υπουργού. Επανειλημμένως έχει δηλώσει με έπαρση ότι κατέχει άριστα τη συνομωτική τέχνη…

Διαπιστώσαμε τη στενή σχέση που έχει δημιουργήσει με τους πρωταγωνιστές μεταξύ των αξιωματικών της τάξεως του 1981.

Η όλη εξέλιξη οδηγεί στη σκέψη μέσα από τη συνομωσία, στην επανάληψη ενός νέου ΑΣΠΙΔΑ… Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία του Ναξάκη και του οικονομολόγου Γεννηματά.

Κατόπιν τούτων υποχρεούστε να μας διαγράψετε από τις τάξεις του κόμματός σας, διότι δε συμπλέουμε με ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ.Ακολουθούν οι υπογραφές:

Ο υπεύθυνος συντάξεως του παρόντος εγγράφου

Δερματάς Ιωάννης

Οι αποφασισμένοι να διαγραφούν από το κόμμα
• Κατσικαρώνης Ευθύμιος
• Κατσικαρώνης Ιωάννης
• Κούφαλης Παναγιώτης
• Πανταζή Μαρία

Έπονται και άλλοι ομαδικώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: