Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η "προφητεία" του διάσημου καθηγητή Δ. Νανόπουλου (Μία "αναγκαία" λόγω των εξελίξεων επαναδημοσίευση ...)

http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/07/blog-post_6032.html


Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Η "προφητεία" του διάσημου καθηγητή Δ. Νανόπουλου


(Μία "αναγκαία" λόγω των  εξελίξεων  επαναδημοσίευση παλαιότερής μας  ανάρτησης απο τον Αύγουστο του 2009)
Μεταφέρουμε απόσπασμα άρθρου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ( 20-7-99) μέ τίτλο
<Να μη μας διοικούν οι μηχανές>πού αναφέρεται σέ όσα είχε πεί πρίν 10 χρόνια ο καθ. Δημ. Νανόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Προηγμένων Ερευνών στο Χιούστον, σχετικά με τό ηλεκτρονικό φακέλλωμα:




< Ένα από τα αναπόφευκτα ¨κακά¨ της τεχνολογίας της εποχής μας είναι ότι όλα κωδικοποιούνται. Θεωρείται αναγκαίο γιά να μη παραβιαστεί το προσωπικό μας συμφέρον. Από την άλλη, καταλήγουμε να είμαστε ένα ¨απλό πολυψήφιο νούμερο¨ και αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και στις σχέσεις μας. Βέβαια, η φύση χρησιμοποιεί κώδικες παντού. Από τό γενετικό κώδικα (DNA) μέχρι τον κώδικα του εγκεφάλου, όπου εξωτερικές εικόνες αποτυπώνονται σαν εσωτερικές παραστάσεις...Ας βλέπουμε λοιπόν την ¨κωδικοποίηση¨ με θετικό μάτι και εναπόκειται σε μας αν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας, αφήνοντας τις μηχανές να μας διοικούν ή όχι. Εύχομαι όχι. Πάντως, ας προετοιμαστούμε για νέες εξελίξεις.
Δεν θά αργήσει να έρθει η μέρα που κάθε άτομο θα χαρακτηρίζεται από έναν και μόνον κωδικό γιά ΟΛΑ. Δηλαδή δεν θα μιλάμε γιά ΡΙΝ αλλά για Σούπερ ΡΙΝ ή SPIN.

Πολλά γνώριζε, φαίνεται, ο καθ. Νανόπουλος. Οι εξελίξεις τώρα τρέχουν καί ο ΑΜΚΑ, o Super PIN μας, βρίσκεται ante portas (πρό των πυλών) για να μην πούμε inter muros ( εντός των τειχών) της προσωπικής μας ζωής. 
Θα τον δεχθούμε παθητικά για να <χασουμε την ανθρωπιά μας>; 
Ή θα προτάξουμε τα στήθη μας στην επέλαση της νεοταξικής και νεοεποχήτικης βαρβαρότητας;

4 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
Τον μηδενιστή Νανόπουλο μας πλασσάρετε με τρόπο;
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ είπε...
Φυσικά και δεν προβάλλουμε τον κ. Νανόπουλο αλλά αυτά που διαπίστωνε τότε και που σήμερα αποτελούν δομικά στοιχεία των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου της ελευθερίας καιτης πίστης μας. Αφού λοιπόν ακόμα και ένας "μηδενιστής" εντοπίζει τους κινδύνους απο την μεθοδολογία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" απορούμε πως μερικοί- ακόμα και απο τον εκκλησιαστικό χώρο- κοιτάζουν απλώς το φεγγάρι.
Ανώνυμος είπε...
Αφήστε τις βλακείες εντάξει; Φυσικά και τον προβάλετε. Όταν βάζετε εντός εισαγωγικών την λέξη μηδενιστής, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είμαστε μια ανακατανομή του τίποτα, σημαίνει ότι ή είστε φανατικοί νανοπουλικοί όπως φανατικοί klision-ικοί ή έχετε άγνοια και παρ' όλα αυτα τον εξαγιάζετε θέτωντας σε εισαγωγικά την πραγματική του ιδιότητα. ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ!
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ είπε...
Μας συγχωρείτε για τα εισαγωγικά.Αν αυτός είναι ο λόγος που μας κατηγορείτε για "Νανοπουλικούς" τότε ευχαρίστως τα αφαιρούμε και δηλώνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι αν ένας μηδενιστής επιστήμονας περιγράφει μια τέτοια δικτατορία,τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο τα φανταζόμαστε εμείς οι πιστοί.Λυπούμαστε που για τη βλακεία μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σε σχέση με τον όρο " φανατικός klision-ικός" δεν αξίζει τον κόπο να απαντήσουμε, οι αναγνώστες μας ευτυχώς έχουν μάτια και βλέπουν και κρίση και κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: