Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Τσόμσκι: «Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου...»

http://www.on-news.gr/2011/12/blog-post_3453.html

Ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής μιλά για την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου. Ο Νόαμ Τσόμσκι ενσαρκώνει την εικόνα του διανοούμενου όπως θα έπρεπε να είναι: με το τεράστιο διανοητικό του ανάστημα, τη θεμελίωση της γενετικής γλωσσολογίας, την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το...

 θάρρος του λόγου του σε κρίσιμες στιγμές.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜazino, ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την παγκόσμια οικονομία, τις τράπεζες και τη «μαφία» του ΔΝΤ.

 Υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα βάσει σχεδίου. Αναγνωρίζει ότι η χώρα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, όμως αυτά που προτείνει η τρόικα εντείνουν αυτά τα προβλήματα, παρά τα λύνουν.

 «Το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο Τσόμσκι αναφερόμενος στην αποπληρωμή της παγκόσμιας τραπεζικής κοινότητας, το σύστημα της οποίας χαρακτηρίζει «στυγνή ληστεία».

 Συγκρίνοντας την Ελλάδα με το παράδειγμα της Αργεντινής ή της Ισλανδίας, που δεν υπάκουσαν στο ΔΝΤ, λέει ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

 Μάλιστα, θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική.

 Δεν δίνει έτοιμες συνταγές για να βγει η ελληνική κοινωνία από το αδιέξοδο, συνιστά ψυχραιμία και προτρέπει τους Έλληνες να «βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει».

 Κλείνοντας με αισιόδοξο τρόπο τη συνέντευξη, εύχεται στην Ελλάδα «πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας...».

http://armageddon-news.blogspot.com/

1 σχόλιο:

spirosek είπε...

1- Ο N. Chomsky είναι ο πρώτος συγγραφεύς που συνέβαλε καθοριστικά στήν αφύπνιση μου. Έχω μελετήσει πάνω από 20 βιβλία του καί δεκάδες άρθρα του στό Znet magazine. Αυτό που μού είχε κάνει εντύπωση ήταν καί είναι ότι τό πολύ νά έχει αφιερώσει 3 έως 4 παραγράφους γιά τήν Ελλάδα. Τώρα, ξύπνησε γιά τήν Ελλάδα ενώ δεκάδες άλλοι διανοητές καί οικονομολόγοι έχουν ήδη δώσει τόν αγώνα τους γιά τήν πατρίδα μας.
2- «Συγκρίνοντας την Ελλάδα με το παράδειγμα της Αργεντινής ή της Ισλανδίας, που δεν υπάκουσαν στο ΔΝΤ, λέει ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα». Ούτε η Αργεντινή είχε δικό της νόμισμα – αλλά καί πάλι αυτό δέν παίζει κανένα ρόλο όταν ένας λαός έχει αποφασίσει ν’ ανακτήσει τήν εθνική του κυριαρχία.
3- Ας μήν ξεχνάμε δέ, ότι χαρακτήριζε γελοίους συνωμοσιολόγους όλους τούς επιστήμονες, ερευνητές καί δημοσιογράφους που τεκμηρίωναν τό γεγονός ότι η 9/11 ήτο έργο τών σκοτεινών δυνάμεων τών ΗΠΑ καί ‘’μάλλον’’ καί τής Μοσάντ.
Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ένας από τούς πιό σημαντικούς συγγραφείς καί ενεργούς πολίτες τού 20ου αιώνα.
Σπύρος Ε. Κουλουμπέρης
Blog : Άμεση Δημοκρατία Ελλήνων, ΑΔΕ
adeepsilon@yahoo.gr