Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αντίδραση αποστράτων: «Φθάνει πια με τον μπαμπούλα της χούντας!»

http://axaioipagritiou.blogspot.com/2011/12/blog-post_2027.html


Η έκρηξη ήταν αναμενόμενη και ήρθε από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αποστράτων.

Με επιστολή της προς τη πολιτική ηγεσία τη καλεί να βάλει τέλος στην προσπάθεια συνδυασμού των όσων έγιναν στη ΣΣΕ και της παρατεταμένης φημολογίας περί κινδύνου πραξικοπήματος. Αν και χθες ο ΑΝΥΕΘΑ Γ.Ραγκούσης αλλά και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος νωρίτερα έχουν κάνει το διαχωρισμό, το κλίμα παραμένει βαρύ.



Η επιστολή της ΑΚΙΣ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) παρακολουθώντας το συνεχόμενο από διετίας «Μπαράζ» των ανίερων και ύποπτων επιθέσεων που δέχεται ο Στρατός και τα Στελέχη του, (εν ενεργεία και αποστρατεία) και με αφορμή αυτή τη φορά ένα περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων,

Διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει

Την οργή και αγανάκτησή της για την απαξίωση και τον διασυρμό στον οποίο με άστοχες δηλώσεις και περίεργα υπονοούμενα της πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύρεται το σύνολο του στρατεύματος και των Στελεχών του και υποσκάπτεται ή και τίθεται εν αμφιβόλω η ύψιστη αφοσίωσή τους προς τη Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύθηκαν από επίσημα χείλη την τελευταία διετία, όπως «αυτιστικοί» και «αντιπαραγωγικοί» για τους εν ενεργεία, «τραμπούκοι» και «εισβολείς» για τους εν αποστρατεία , ολοκληρώθηκε τώρα με τους χαρακτηρισμούς «σταγονίδια» και «χουντικοί» που απευθύνθηκε στο σύνολο των αυριανών ηγητόρων του στρατεύματος, τους σημερινούς Ευέλπιδες. Η απίστευτη προσπάθεια υπονόμευσης του έργου και του ρόλου των ΕΔ της Πατρίδας μας, του μόνου δηλαδή θεσμού που παραμένει ακόμη όρθιος, είναι πλέον προφανής.

Ο Μπαμπούλας της χούντας τον οποίο εμφανίζουν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα και ενισχύουν με άστοχες δηλώσεις τους κάποιοι πολιτικοί προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες, δεν πιάνει. Το κόλπο «Μνημόνιο ή Χούντα» που πάει να αντικαταστήσει το μέχρι τώρα γνωστό «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» δεν περνάει. Όσοι από τη μεταπολίτευση και μετά φρόντισαν να φέρουν τη χώρα στα σημερινά της χάλια που να παρακαλάει τους δανειστές της εξυβριζόμενη και εξευτελιζόμενη να πάρει τη δόση της, ας απολογηθούν στο λαό και ας μην ψάχνουν να βρουν ως εξιλαστήριο θύμα τους το Στρατό και τα Στελέχη του .

Οι Έλληνες πολίτες ,όπως προκύπτει διαχρονικά από όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν ύψιστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τους. Εάν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένα δημοσιογραφικά κέντρα και κάποιους πολιτικούς ας φροντίσουν να υιοθετήσουν τις αρετές της φιλοτιμίας, φιλοπατρίας και ανιδιοτέλειας στις οποίες πιστεύουν μέχρις θυσίας τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά τα λέμε.

Το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να υπέπεσε κάποιος Εύελπις, δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί να οδηγήσει στη διαπόμπευση και στον ευτελισμό του συνόλου των σημερινών Ευελπίδων και αυριανών Ηγητόρων του Στρατού.

Η σημερινή στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες της για την προστασία του Κύρους, της Τιμής και της Αξιοπρέπειας των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και να μην επιτρέπει σε κανέναν πολιτικό να διασύρει την Τιμή και την Υπόληψη Άξιων Στελεχών που στη ζωή τους έταξαν να φυλάνε Θερμοπύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: